Poletni lutkovni pristan

34. mednarodni lutkovni festival med 5 in 27. avgustom 2023

Lutkovno gledališče Maribor prireja že 34. Poletni lutkovni pristan, mednarodni lutkovni festival z najdaljšo tradicijo.

Na festivalu bodo sodelovali priznani slovenski lutkovni ustvarjalci in gostje iz Slovaške, Češke, Ukrajine, Nizozemske, Belgije, Hrvaške itd.  Tudi letos se bomo povezali s številnimi organizacijami v mestu in organizirali predstave na Art kampu v Mestnem parku, pred Umetnostno galerijo Maribor in na Mariborskem otoku. 

Vstopnice za predstave Poletnega lutkovnega pristana v Lutkovnem gledališču Maribor so po simbolični ceni 2 eur na voljo na spletu; pri blagajni gledališča pa od 1. avgusta 2023 naprej. 

Festival financirata Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo RS. 

Pokrovitelj festivala: 

https://www.plinarna-maribor.si/

Poletni lutkovni pristan 2023
Poletni lutkovni pristan 2023

O PLP

Od leta 1990 Lutkovno gledališče Maribor organizira mednarodni festival Poletni lutkovni pristan, ki ostaja stalnica poletnega dogajanja v mestu. Meseca avgusta vsako leto si odličen program ogleda več tisoč obiskovalcev. V prvi vrsti seveda ponuja najboljše tuje in domače lutkovne predstave za otroke, pa tudi predstave za odrasle, delavnice, razstave, instalacije in druge spremljevalne dogodke. S podporo Mestne občine Maribor tako mariborski lutkarji vsako leto privabijo najboljše, kar ponuja lutkovni svet. Od jubilejnega 30. Poletnega lutkovnega pristana prejme najboljša predstava po izboru otroške žirije nagrado zlata žirafa.


Arhiv preteklih festivalov lahko najdete na dnu strani.

Poletni lutkovni pristan 2018

Program PLP 2023

Vstopnice za predstave v Lutkovnem gledališču Maribor so po simbolični ceni 2 € na voljo preko spleta,  od 1. avgusta 2023 pa tudi pri blagajni gledališča. Število vstopnic je omejeno. 

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Arhiv PLP