Poletni lutkovni pristan

33. mednarodni lutkovni festival

med 6. in 31. avgustom 2022

Avgusta 2022 Lutkovno gledališče Maribor prireja že 33. Poletni lutkovni pristan, mednarodni lutkovni festival z najdaljšo tradicijo.

Na festivalu bodo sodelovali priznani slovenski lutkovni ustvarjalci in gostje s Slovaške, Francije, Češke …
Tudi letos se bomo povezali s številnimi organizacijami v mestu in organizirali predstave na Art kampu v Mestnem parku, pred Umetnostno galerijo Maribor in na odru GT 22.
Zadnji teden festivala bo organizirana petdnevna ustvarjalna delavnica, ki jo bo letos vodila Monika Pocrnjić, ustvarjalka na področju intermedijske umetnosti.

Točen program festivala bo znan do začetka julija. 

Vstopnice za predstave Poletnega lutkovnega pristana v Lutkovnem gledališču Maribor so po simbolični ceni 1 eur na voljo pri blagajni gledališča in na spletu, od 1. avgusta 2022 naprej. Blagajna je odprta od torka do petka med 10. in 13. uro, v četrtek tudi med 15. in 18. uro, v soboto med 9. in 12. uro ter uro pred vsako predstavo.

Poletni lutkovni pristan 2022

O PLP

Od leta 1990 Lutkovno gledališče Maribor organizira mednarodni festival Poletni lutkovni pristan, ki ostaja stalnica poletnega dogajanja v mestu. Meseca avgusta vsako leto si odličen program ogleda več tisoč obiskovalcev. V prvi vrsti seveda ponuja najboljše tuje in domače lutkovne predstave za otroke, pa tudi predstave za odrasle, delavnice, razstave, instalacije in druge spremljevalne dogodke. S podporo Mestne občine Maribor tako mariborski lutkarji vsako leto privabijo najboljše, kar ponuja lutkovni svet. Od jubilejnega 30. Poletnega lutkovnega pristana prejme najboljša predstava po izboru otroške žirije nagrado zlata žirafa.


Arhiv preteklih festivalov lahko najdete na dnu strani.

Poletni lutkovni pristan 2018

Arhiv PLP