Za posameznike

Minoritska pot / Mitska pot / Mini pot

Lutkovno gledališče Maribor se nahaja v prostorih obnovljenega Minoritskega samostana iz 13. stoletja. Kompleks, ki ga gledališče naseljuje in zajema tudi Minoritsko cerkev, je pomemben in zanimiv zapis zgodovine Maribora. Minoritska pot vodi skozi stare hodnike in kleti, vse do obnovljene cerkve, ob tem pa udeležencem predstavimo zgodovino samostana.

Minoritska pot je razdeljena na tri različna vodstva, vsako namenjeno drugi starostni skupini. Imenujejo se: Mini pot (3+, 5+), Mitska pot (9+) in Minoritska pot (12+, 15+).

Cena 2 €

polovična cena v povezavi z ogledom predstave ali z drugo izbrano vsebino

Časovno okno  <em>Foto: Boštjan Lah </em>
Časovno okno Foto: Boštjan Lah

Lutkovne počitnice

Lutkovno gledališče Maribor med jesenskimi in zimskimi počitnicami organizira ustvarjalne delavnice za otroke, na katerih lahko razvijajo svojo domišljijo. Ob pomoči strokovnih sodelavcev izdelajo svojo lutko ali kako drugače izrazijo svojo ustvarjalnost.

Cena 3 € na dan

 

Lutkovne počitnice
Lutkovne počitnice

Lutkovni Vse najboljše!

V Lutkovno gledališče Maribor vabimo vaše otroke, da svoj rojstni dan, skupaj s povabljenimi, praznujejo na izviren in zabaven način.

Slavljenec si s svojimi gosti ogleda predstavo, ali vodeno obišče Lutkovni muzej Maribor, nato pa si vsak otrok izdela lutko, slavljenec pa prejme tudi darilo Lutkovnega gledališča Maribor. V ceno rojstnega dneva je všteta manjša pogostitev Hiše kruha: kolaček in sok. 

Na blagajni lahko prevzamete vabila za povabljence.

Program traja dve uri.

Cena 100  (za skupino do 10 otrok, vstopnica za vsakega naslednjega otroka 12 )

Lutkovni Vse najboljše!
Lutkovni Vse najboljše!

Pogovori o predstavah

Lutkovno gledališče Maribor nudi predstave za vse starostne skupine, pogovori po predstavah pa omogočajo priložnost postavljanja vprašanj o izbrani predstavi in z njo povezanih temah. Organiziramo jih kot brezplačni dodatek za abonente abonmajev Zverinica (5+) in Jozefina (15+)  ali posebej na vašo željo za zaključene skupine.

Cena 1 €

Pogovor o predstavi Pobegla hiška  <em>Foto: Boštjan Lah </em>
Pogovor o predstavi Pobegla hiška Foto: Boštjan Lah

Strokovni pogovori

Vsaka predstava odpira znane in nove teme, postavlja vprašanja in širi obzorja. Zato v Lutkovnem gledališču Maribor organiziramo strokovne pogovore po predstavah, na katerih sodelujejo ustvarjalci uprizoritve in strokovnjaki s področij vzgoje, umetnosti, psihologije in drugih relevantnih strok. Pogovori so namenjeni pedagoškim delavcem, staršem in vsem tistim, ki gledališče prepoznavajo tudi kot prostor učenja.

Strokovni pogovori
Strokovni pogovori

Strokovni seminar

Lutkovno gledališče Maribor za lutkarje, pedagoške delavce in druge, ki se želijo izobraževati na področju lutkovne umetnosti, organizira različna strokovna izobraževanja.

V sezoni 2020/2021 napovedujemo seminar z mojstrom izvirnih glasbil in gledališča Petrom Kusom.

Strokovni seminar Kus
Strokovni seminar Kus

Strokovna praksa

Dijakom in študentom ustreznih izobraževalnih smeri omogočamo praktično izobraževanje in s strokovno pomočjo nudimo pridobivanje dragocenih izkušenj.

Strokovna praksa
Strokovna praksa

Kamišibaj

Malo pa papirnato gledališče

Izvorno japonska oblika pripovedovanja zgodb ob slikah se je v zadnjih letih odlično udomačila, razvila in razmahnila po vsej Sloveniji. Naše gledališče je zatočišče in točka srečevanja mariborskih kamišibajkarjev, ki občasno pripravijo popoldanski program, izobražujejo druge navdušence in dobro ime nosijo po festivalih doma in v tujini.

 

Kamišibaj
Kamišibaj