Za posameznike

Minoritska pot / Mitska pot / Mini pot

Lutkovno gledališče Maribor se nahaja v prostorih obnovljenega Minoritskega samostana iz 13. stoletja. Kompleks, ki ga gledališče naseljuje in zajema tudi Minoritsko cerkev, je pomemben in zanimiv zapis zgodovine Maribora. Minoritska pot vodi skozi stare hodnike in kleti, vse do obnovljene cerkve, ob tem pa udeležencem predstavimo zgodovino samostana.

Minoritska pot je razdeljena na tri različna vodstva, vsako namenjeno drugi starostni skupini. Imenujejo se: Mini pot (3+, 5+), Mitska pot (9+) in Minoritska pot (12+, 15+).

Cena 2 €

polovična cena v povezavi z ogledom predstave ali z drugo izbrano vsebino

Časovno okno  <em>Foto: Boštjan Lah </em>

Sobotne lutkodelnice

S sobotnimi lutkodelnicami želimo otrokom in njihovim spremljevalcem približati naravo lutkovnega gledališča, ki združuje ne samo raznorazne tipe umetnosti, temveč tudi starostne skupine.

Po izbranih sobotnih predstavah enkrat mesečno potekajo skrbno pripravljene delavnice, na katerih se spoznavamo s tipi umetnosti, ki jih je moč najti v Lutkovnem gledališču Maribor.

Cena 1 €

Sobotne lutkodelnice

Lutkovne počitnice

Lutkovno gledališče Maribor med jesenskimi in zimskimi počitnicami organizira ustvarjalne delavnice za otroke, na katerih lahko razvijajo svojo domišljijo. Ob pomoči strokovnih sodelavcev izdelajo svojo lutko ali kako drugače izrazijo svojo ustvarjalnost.

Cena 3 € na dan

 

Lutkovne počitnice

Lutkovni četrtki 6+

Celoletno lutkovno druženje

Od oktobra do maja bodo četrtkovi popoldnevi namenjeni druženju otrok z lutkami. Serija lutkovnih srečanj je zastavljena kot lutkovno izobraževanje za otroke od 6. do 12. leta. V prvi polovici leta boste na vsakem srečanju spoznali novo vrsto lutke in njene značilnosti ter jo tudi izdelali. Sistematično boste spoznali zgodovino lutk in lutkarstva ter poklice, ki jih zasledimo v lutkovnem gledališču. V drugi polovici leta pa se boste spopadli še z enim izzivom: kako ustvariti in odigrati čisto pravo lutkovno predstavo!

Prijave zbiramo na e-naslovu tanja.luzar@lg-mb.si.

Cena 20 € na mesec

 

Lutkovni četrtki

Lutkovni Vse najboljše!

V Lutkovno gledališče Maribor vabimo vaše otroke, da svoj rojstni dan, skupaj s povabljenimi, praznujejo na izviren in zabaven način.

Slavljenec si s svojimi gosti ogleda predstavo, nato pa si vsak otrok izdela lutko. Praznovanje rojstnega dne poteka v sodelovanju z Minoritsko kavarno.

Cena 7 € po osebi

pogostitev v dogovoru z gostinskim ponudnikom v naši Minoritski kavarni

Lutkovni Vse najboljše!

Pogovori o predstavah

Lutkovno gledališče Maribor nudi predstave za vse starostne skupine, pogovori po predstavah pa omogočajo priložnost postavljanja vprašanj o izbrani predstavi in z njo povezanih temah. Organiziramo jih kot brezplačni dodatek za abonente abonmajev Zverinica (5+) in Jozefina (15+)  ali posebej na vašo željo za zaključene skupine.

Cena 1 €

Pogovor o predstavi Pobegla hiška  <em>Foto: Boštjan Lah </em>

Strokovni pogovori

Vsaka predstava odpira znane in nove teme, postavlja vprašanja in širi obzorja. Zato v Lutkovnem gledališču Maribor organiziramo strokovne pogovore po predstavah, na katerih sodelujejo ustvarjalci uprizoritve in strokovnjaki s področij vzgoje, umetnosti, psihologije in drugih relevantnih strok. Pogovori so namenjeni pedagoškim delavcem, staršem in vsem tistim, ki gledališče prepoznavajo tudi kot prostor učenja.

Strokovni pogovori

Strokovni seminar

Lutkovno gledališče Maribor za lutkarje, pedagoške delavce in druge, ki se želijo izobraževati na področju lutkovne umetnosti, organizira različna strokovna izobraževanja.

V sezoni 2020/2021 napovedujemo seminar z mojstrom izvirnih glasbil in gledališča Petrom Kusom.

Strokovni seminar Kus

Strokovna praksa

Dijakom in študentom ustreznih izobraževalnih smeri omogočamo praktično izobraževanje in s strokovno pomočjo nudimo pridobivanje dragocenih izkušenj.

Strokovna praksa

Kamišibaj

Malo pa papirnato gledališče

Izvorno japonska oblika pripovedovanja zgodb ob slikah se je v zadnjih letih odlično udomačila, razvila in razmahnila po vsej Sloveniji. Naše gledališče je zatočišče in točka srečevanja mariborskih kamišibajkarjev, ki občasno pripravijo popoldanski program, izobražujejo druge navdušence in dobro ime nosijo po festivalih doma in v tujini.

 

Kamišibaj