Bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije

Od 6. do  9. septembra 2023 bo v Lutkovnem gledališču Maribor potekal 12. bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije. Festival, ki ga organizirata Ustanova lutkovnih ustvarjalcev in Lutkovno gledališče Maribor, v svoj program uvršča najboljše slovenske lutkovne predstave preteklih dveh sezon.

Tokrat je selekcijo opravila Zala Dobovšek, ki si je ogledal 42 predstav, je v tekmovalni program festivala uvrstila šest predstav, štiri predstave pa v spremljevalni program.

Selektorica Bienala 2023 je Zala Dobovšek (1983), dramaturginja, teatrologinja in docentka za področje dramaturgije in študijev scenskih umetnosti na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Na AGRFT je diplomirala iz dramatu rgije in se v času študija izobraževala na gledališki akademiji DAMU v Pragi (Divadelní fakulta Akademie múzických umění v Praze). Leta 2019 je doktorirala na AGRFT (smer Študiji scenskih umetnosti) z disertacijo Gledališče in vojna: temeljna razmerja med uprizoritveno umetnostjo in vojnami na območju nekdanje Jugoslavije v 90. letih 20. stoletja. Je aktualna predsednica Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije. Od leta 2016 do 2022 je bila mentorica celoletnega seminarja Mala šola kritike. Del uje kot praktična dramaturginja, recenzentka, mentorica kritiškega pisanja in pedagoginja. Kot mentorica kritiško novinarskega seminarja je na bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije sodelovala od leta 2015.

 

12. bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije
12. bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije

Program 12. bienala lutkovnih ustvarjalcev Slovenije

Vstopnice za vse predstave lahko kupite pri blagajni Lutkovnega gledališča Maribor ali na spletu.

Telefon: 02 22 81 979 

 

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Arhiv preteklih festivalov