Vstopnice za 32. Poletni lutkovni pristan že v prodaji

Četrtek, 24. junij 2021

pri blagajni ali na spletu

Začenjamo s prodajo vstopnic za Poletni lutkovni pristan. 

Festival 32. Poletni lutkovni pristan bo potekal med 1. in 31. avgustom 2021 v Lutkovnem gledališču Maribor in na drugih lokacijah v mestu. Mednarodni lutkovni festival z najdaljšo tradicijo bo letos obarvan precej domače.   

Že lani je izbor predstav na festivalu močno krojila epidemija in tudi tokrat bodo kljub mnogim prijavam predstav iz tujine, večino programa predstavljali domači lutkarji. Organizatorji pravijo, da so festival z veseljem posvetili njim, saj je domača lutkovna produkcija kakovostna, hkrati pa gre za gesto podpore neodvisnim lutkovnim ustvarjalcem, ki so se v času zaprtja gledališč znašli v nezavidljivem položaju.

Ob številnih slovenskih uprizoritvah, si boste lahko ogledali predstave dveh gledališč s Hrvaške, eno iz Avstrije in eno iz Italije. In še mnogo drugega, spremljevalnega programa. Na festivalu bo poleg 30 predstav (22 različnih uprizoritev) za velike in majhne na ogled interaktivna gledališka razstava in dve ustvarjalni lutkovni delavnici. V programu je tudi pet filmskih projekcij, delavnica animiranega filma in likovna razstava.

Tanja Lužar, organizacijska vodja festivala: " Veselimo se lutkovnih druženj z vami v našem Avditoriju. Festival Poletni lutkovni pristan je! Že dvaintridesetič! In čeprav v zunanjem svetu še zmeraj obstajajo različne omejitve, jih med lutkami ni. Lutke so svobodne, včasih radostne, včasih otožne, zmeraj pa iskrene. Lutke namreč ne nosijo mask!"

Tudi letos se Lutkovno gledališče Maribor povezuje s številnimi partnerji, to so: Art kamp, Umetnostna galerija Maribor, Društvo za razvoj filmske kulture, Letni kino minoriti, StopTrik MFF, Platforma sodobnega plesa, društvo Moment festival Prestopi, Mladinski kulturni center …

Ob koncu festivala bo podeljena zlata žirafa, nagrada festivala za najboljšo predstavo po izboru otroške žirije.

Vstopnice za predstave v LGM je mogoče kupiti preko spleta, od 24. junija naprej pa tudi pri blagajni gledališča. Cena vstopnic ostaja simbolična, 1 eur*.  Število sedežev je omejeno, v obisk pa je dovoljen v skladu z navodili NIJZ.

Vstopnice za 32. Poletni lutkovni pristan že v prodaji
Vstopnice za 32. Poletni lutkovni pristan že v prodaji
Vstopnice za 32. Poletni lutkovni pristan že v prodaji
Vstopnice za 32. Poletni lutkovni pristan že v prodaji