Sobota, 25. februar 2012

Lutkovna okupacija ~ marec 2012

Režiser  Matija Solce

Izvajalci  Študenti prvega letnika praške gledališke akademije DAMU:
Sára Arnsteinová, Anděla Blažková, Petra Kosková, Pavel Kozohorský, Jan Nedbal, Ivo Sedláček, Jiří Šimek, Michaela Švédová in Daniel Tůma

Lutkovna okupacija - zabavna tragedija in obenem koncert

Konec … in po njem? Trash!

Konec oseb, stvari, misli ... Vse nekoč konča na smetišču časa, kjer se začne novo iskanje izgubljene identitete. Bivši kralj, bivši bršljan, bivša ideja, bivša žarnica, bivši poklic, bivša riba, bivši konjiček, bivši zakon in bivše pokrivalo čakajo v čakalnici Njega, ki jim bo podelil nov smisel ...
Glasbeno-lutkovna kompozicija bo gledalcu postregla z gledališčem objekta, s humornimi in grotesknimi izseki, glasbenimi točkami ter kabaretnimi nastopi na meji absurda. Deset igralcev se bo menjavalo v vlogah glasbenikov in lutkarjev, gledalca bodo popeljali v svet iluzije in ga skušali prepričati, da je grdo lepo, da je tragedija komična oziroma da je mrtvo v resnici živo. In da človek predvsem nikoli ne ve, kaj in kdo je.
Študentje praške gledališke akademije se bodo spopadli s temo glasbena perspektiva lutkovnega gledališča, ki jo v svojem nastajajočem doktoratu obravnava Matija Solce, glasbenik, lutkar in režiser predstave Trash!

Ne razmišljajte preveč, slej kot prej vas doleti Trash! Brez besed in z obilo glasbe.

Namenjeno vsem gledalcem, predvsem pa odraslim in mladini, ki jih zanimajo različne izrazne možnosti, igrivost in glasba. Samo enkrat in nikoli več.

Lutkovna okupacija je del programa MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture.

Trash! na II. gimnaziji Maribor

Matija Solce <em>Foto: Boštjan Lah</em>
Matija Solce Foto: Boštjan Lah