Preddogodki Poletnega lutkovnega pristana

Sreda, 7. julij 2021

danes in jutri

v sodelovanju Poletnega lutkovnega pristana in festivala Prestopi gostuje lutkovna miniaturka, ki želi biti največja predstava na svetu:

Mi gran obra / Moje veliko delo (David Espinosa, Španija)

v sredo in četrtek, 7. in 8. juija, oba dneva ob 19. in 21. uri na Intimnem odru, GT22

Mi gran obra je predstava, ki bi jo delali, če bi imeli neomejen proračun, največje gledališče na svetu, 300 igralcev na odru, vojaški orkester, rock skupino, živali, avtomobile in helikopter. Moje veliko delo je utopija. Pri uprizarjanju ni skrbi za stroške, razvijajo se vse ideje, umetniška ekipa je neomejena. Vse to z eno samo pomanjkljivostjo: merilom. Rezultat je predstava, ki je portret družbe, v kateri živimo.

Več o predstavi najdete tukaj.

V petek, 9. julija, ob 21. uri v avditoriju gostimo predstavo Predstavljaj si, delo Juliena Cottereauja, nekdanjega vodilnega klovna pri Cirque du Soleil. Primerna je za otroke in odrasle.

V soboto, 10. julija, vabimo družine na delavnico pred galerijo Media Nox, ko bomo ob 10. uri ustvarjali na temo vznemirljive razstave Ljubi, ne ljubi. Najboljša otroška dela se bodo pridružila razstavi dijakov na Poletnem lutkovnem pristanu. 

V soboto, 10. julija, se začenja naš Letni kino Minoriti z odličnim izborom filmov in bogatim spremljevalnim programom. V soboto ob 20. uri v  Minoritski cerkvi odpiramo razstavo Darka Heriča, ob 21. uri pa je na sporedu prva projekcija, Dežela nomadov. Vstopnice so na voljo preko spleta. 

V toplem poletju tudi kulturni dogodki dobro denejo. Vabljeni k nam. 

Preddogodki Poletnega lutkovnega pristana
Preddogodki Poletnega lutkovnega pristana