Pogovor o predstavi Pobalinska pujsa

Ponedeljek, 10. oktober 2016

Pogovor po predstavi Pobalinska pujsa, Mala dvorana LGM, 12. 10. 2016

Svinjanje brez meja ali Kako sta se Tine in Tone (po svoje) opravičila

 Teme:

slikanica in uprizoritvena umetnost
avtorska slikanica
polstenje in šivanje ilustracij
režijski koncept in uprizoritvena načela
likovna podoba predstave
tematska obravnava
Pišeki

 

V pogovoru bodo sodelovali (v abecednem zaporedju):

Miha Golob, režiser predstave; dobitnik akademijske Prešernove nagrade; med letoma 2002 in 2006 direktor in umetniški vodja Šentjakobskega gledališča v Ljubljani; režijsko, občasno tudi scenografsko aktiven v devetih od enajstih slovenskih institucionalnih gledališč ter v neodvisnem gledališkem prostoru; mednarodno nagrajen, med drugim v Moskvi, Bitoli in Zagrebu; več kot petnajst let vodi gledališke delavnice, seminarje in gledališke skupine.

dr. Dragica Haramija, redna profesorica za področje mladinske književnosti na Univerzi v Mariboru, predsednica Društva Bralna značka Slovenije, raziskovalka na področju otroške in mladinske književnosti, s poudarki na teoriji žanrov, ljudski pripovedi, slovenskem opusu in slikanici; avtorica in soavtorica monografij npr. Holokavst skozi otroške oči, Poetika slikanice, Vloga živali v mladinski književnosti idr.

Manica Klenovšek Musil, avtorica istoimenske slikanice in likovne podobe predstave; diplomirana arhitektka po poklicu in skoraj tudi glasbenica; nagrajena za arhitekturo, grafiko in ilustracijo; polovica ustvarjalnega dvojca Mikrourbanika (prostorske postavitve, npr. Mali arhitekti, Rusice); nagrajena in prevajana avtorica sedmih avtorskih slikanic, med njimi Pobalinska pujsa, Čarobna školjka, Koza Cilka, Slon Stane, Trije mucki in zmaj; bodoča lastnica muzeja otroških slikanic.

Pobalinska pujsa <em>Foto: Boštjan Lah </em>
Pobalinska pujsa Foto: Boštjan Lah