Strokovni pogovor ob premieri

Petek, 13. marec 2015

torek, 17. marec, 18.00 Velika dvorana LGM

Generalki predstave bo ob 19. uri sledil predstavitveni pogovor Osnove praktične vilologije za človeške uporabnike. V pogovoru bodo sodelovale:


doc. Sabina Šinko, docentka za področje lut¬karstvo, lutkovno oblikovanje in gledališko scen¬ske umetnosti na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru; slikarka, ilustratorka, oblikovalka lutk in scenografka; ustanoviteljica in vodja lutkovne¬ga gledališča Pupilla, oblikovalka likovnih podob predstav v prodikciji Lutkovnega gledališča Mar¬ibor (npr. Pepelka, Rojstni dan, Pitiu in Ponka, Kocke), predvsem pa avtorica likovne podobe predstave O Vili, ki vidi v temi


dr. Marija Švajncer, doktorica filozofskih zna¬nosti in komparativistka, publicistka (npr. Etika I, Ciril Zlobec – pesnik ljubezni, Spoznavanje in modrovanje, Esej o zlu, Človek, življenje in filozofija, z Glazerjevo listino leta 2014 nagra¬jena znanstvena monografija Vpogled v azijsko duhovnost), pesnica (npr. Pisane pesmi, Sive pesmi, Nisem se skrila) in mladinska pisateljica (npr. roman Samotni bralec)


Nataša Potočnik Dajčman, dr. med., specialistka za otroško in mladostniško psihiatrijo ter psiho¬terapevtka, predsednica Združenja za otroško in mladostniško psihiatrijo ZAMP
Pogovor bo namenjen predstavitvi zasnove in ustvarjalnega procesa predstave, razlagi njene večplastne mitološke in pravljične metaforike ter orisu pomena otrokove izkušnje lutkovne pred¬stave O Vili, ki vidi v temi z vidika njene tematske in sporočilne ravni.
 

Srčno vabljeni ste pedagoški delavci, starši in vsi zainteresirani radovedneži!

Strokovni pogovor ob premieri
Strokovni pogovor ob premieri