Naš Časoskop najboljša predstava zadnjih dveh sezon

Nedelja, 13. september 2015

Najboljša lutkovna predstava zadnjih dveh sezon je predstava Časoskop, ki je nastala je produkciji Lutkovnega gledališča Maribor in Mednarodnega centra lutkovne umetnosti MCLU Koper v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Maribor.

Nagrado za najboljšo uprizoritev - grand prix je dobila predstava Časoskop na 8. bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije. Predstave je ocenjevala mednarodna strokovna žirija v sestavi Simon Hart, mag. Mojca Jan Zoran in mag. Jasna Vastl.

Žirija je v svoji obrazložitvi zapisala:

Časoskop je predstava, ki ti ne da dihati. Skozi zgodovino Maribora drvi s hitrostjo in močjo ekspresnega vlaka. Prizor sledi prizori, domislica, domislici … peklenski tempo gledalca v manj kot uri prestavi za 850 let. Znotraj te na videz spontane silovitosti pa vladajo inteligenca, razum, natančnost, disciplina, odlična uigranost vseh treh nastopajočih, duhovitost in eklektična vizualna podoba. Gledamo kronologijo Maribora, ki pa je odrsko narejena tako, da je hkrati lahko tudi kronologija katerega koli mesta, tudi imaginarnega. Časoskop je kompleksna predstava, ki ponuja toliko, da si jo želiš ogledati znova in znova.

Predstava Časoskop se lahko pohvali tudi z nagrado za najboljšo režijo, ki jo je prejel Matija Solce. 
 

Nagrado za izvirno vizualno adaptacijo slikanice pa je prejela ustvarjalna ekipa predstave mali modri in mali rumeni.

 

Naš Časoskop najboljša predstava zadnjih dveh sezon
Naš Časoskop najboljša predstava zadnjih dveh sezon