Iz knjige na oder

Četrtek, 17. januar 2019

V sodelovanju z Mariborsko knjižnico

Vabimo vas na zanimivo potovanje *Iz knjige na oder.

Kako zorijo ježevci s Petrom Svetino in Damijanom Stepančičem

Po ogledu predstave, ki sloni na istoimenski knjižni predlogi Kako zorijo ježevci (večernica 2016), se bo z avtorjem zgodb Petrom Svetino in ilustratorjem Damijanom Stepančičem, tudi avtorjem likovne podobe predstave, pogovarjala Darka Tancer Kajnih.

V sredo, 23. januarja 2019  je Ob 17. uri na sporedu lutkovna predstava Kako zorijo ježevci, ob 18. uri sledi pogovor. Vstopnice za lutkovno predstavo so naprodaj pri blagajni Lutkovnega gledališča Maribor. Pogovor z avtorjema je za obiskovalce brezplačen in se ga je mogoče udeležiti tudi posebej.

*Iz knjige na oder je nov cikel brezplačnih dogodkov v sodelovanju Lutkovnega gledališča Maribor in Mariborske knjižnice. Odlična literarna dela so lahko odlična predloga za odlične lutkovne predstave. Slikanice, kratke zgodbe, pesmi in druga literarna dela so mnogokrat izhodišče, predloga ali vsaj navdih za mnoge lutkovne predstave. Mariborska knjižnica in Lutkovno gledališče Maribor pripravljata serijo pogovorov z avtorji knjižnih predlog, ustvarjalci lutkovnih predstav in različnimi strokovnjaki s področja knjige in odra.  Kaj se zgodi pri prestopu zgodbe iz knjige na oder, kako občutljivo in vznemirljivo je to prehajanje in kako se ga lotimo, so osnovne teme, ki jih cikel pogovorov in predstav poskuša osvetliti. Dogodki so namenjeni najširši javnosti, ljubiteljem literature in (lutkovnega) gledališča, še posebej pa tistim, ki se navdušujejo nad obema zvrstema umetnosti in jih zanima, v kakšnem odnosu sta.

Iz knjige na oder
Iz knjige na oder
Iz knjige na oder
Iz knjige na oder