Columbia Marionette Theater prihaja v LGM

Torek, 27. september 2011

V Lutkovno gledališče Maribor prihaja Lutkovno gledališče Columbia Marionette Theater, ki ga najpomembnejši časopis ameriške zvezne države Južne Karoline opisuje kot "vodilno družinsko gledališče in kulturni zaklad Južne Karoline".

Predstava z naslovom Izdajalsko srce in druge zgodbe (The Tell-Tale Heart and other Tales) Edgarja Allena Poeja bo v Lutkovnem gledališču Maribor na ogled v ponedeljek, 3. oktobra 2011, ob 18.00 v mali dvorani.


O predstavi: Izdajalsko srce in druge zgodbe (The Tell-Tale Heart and other Tales) s čarobno močjo lutkovne umetnosti oživlja tri najznamenitejše zgodbe Edgarja Allena Poeja. Prepustite se enourni uprizoritvi, da vas omreži z Masko rdeče smrti (The Masque of the Red Death), da vas z Vranom (The Raven) popelje po sledeh izgubljene ljubezni in da vam z Izdajalskim srcem (The Tell-Tale Heart) razkrije silnost vznemirjenja in groze. Naj vas najodmevnejši klasiki Edgarja Allena Poeja skozi edinstveno umetniško formo obogatijo z izjemno izkušnjo.

Lutkovna predstava za odrasle.
Trajanje: 60 minut


O lutkarjih: Lutkovno gledališče Columbia Marionette Theater, ki ga najpomembnejši časopis ameriške zvezne države Južne Karoline opisuje kot "vodilno družinsko gledališče in kulturni zaklad Južne Karoline," sta leta 1988 ustanovila Allie Scollon in njen sin John. Kot edino lutkovno gledališče v zvezni državi deluje vse leto in z več potujočimi predstavami (tudi z uprizoritvami priredb Poejevih del) gostuje po vsem svetu. Stvaritve izdelovalca lutk Lyona Hilla so bile jeseni leta 2003 razstavljene v umetnostni galeriji Sumter Art Gallery.

Columbia Marionette Theater prihaja v LGM
Columbia Marionette Theater prihaja v LGM