1. rojstni dan Lutkovnega muzeja

Torek, 28. november 2023

vabimo na praznovanje

Leto dni je minilo, odkar smo 30. novembra 2022 ponosno odprli Lutkovni muzej Maribor, stalno zbirko lutkovne dejavnosti v Mariboru. Na stotine obiskovalcev se je v našem muzeju že čudilo, se igralo in učilo.

Ob rojstnem dnevu, v četrtek, 30. novembra 2023, bomo praznovali.   

Najprej bomo ob 11. uri z našimi lutkovnimi mojstri iz delavnice in avtorjem lutk, Gregorjem Lorencijem, poskrbeli za nego naših dveh legendarnih lutk "glav v epruvetah" (Meso ali Razodetje, Lorenci, 2010); vzdrževalska akcija z menjavo vode in druge malenkosti bo tokrat potekala v živo, z vami.

Predstavili bomo še aplikacijo LutkAR v angleškem jeziku. LutkAR deluje že pol leta, obiskovalce vabi, da ob obisku muzeja izkusijo razširjeno resničnost. Del muzejske zbirke je igrivo in poučno nadgrajen, aplikacija je nastala s pomočjo društva X-op in ekipe Kibla2lab. Pol leta uporabe in navdušeni obiskovalci so nas prepričali, da jo ponudimo tudi tujim obiskovalcem.

Na rojstni dan, 30. novembra 2023, je obisk Lutkovnega muzeja Maribor BREZPLAČEN, med 16. in 18. uro. Za ta dan napovedujemo tudi prijazne rojstnodnevne popuste na muzejska darilca.

Vabljeni na praznovanje z našim ljubim pajkom*.

*Pajek je znak lutkovnega muzeja, ker oživlja zaprašene prostore in ker je žival – marioneta.

1. rojstni dan Lutkovnega muzeja <em>Foto: ŠHJ</em>
1. rojstni dan Lutkovnega muzeja Foto: ŠHJ
1. rojstni dan Lutkovnega muzeja
1. rojstni dan Lutkovnega muzeja