Vidkova srajčica 3+

Lutkovno gledališče FRU-FRU, Ljubljana

Levstikov Videk v izvedbi gledališča Fru-Fru je predstava, namenjena najmlajšim, ne le po vsebini, ampak tudi po likovni podobi, polni mehkih form, toplih materialov in živih barv, ki se v posebnem, počasnem ritmu predstave prepletajo z glasovi ritmiziranih in petih besed in drobnih instrumentov.
Levstikov Videk brez srajčice to pot ni socialna zgodba o revščini. Prav tako ni v ospredju didaktična pripoved o tem, kako nastajajo oblačila. Je sanjsko potovanje malega Vidka po domačem dvorišču. Sanje prinesejo zanimiva srečanja z znanimi živalmi in – novo srajčico. Njej se čudi celo mama. Ona se čudi vsem čudnim stvarem, tudi darilom dedka Mraza in Zobne miške. Pa se zdi, da ima ona z njimi nek poseben dogovor. Je tako tudi to pot?

Predstava je bila uvrščena v tekmovalni program 7. Bienala lutkovnih ustvarjalcev, Maribor 2013, kjer je prejela posebno nagrado za izvedbo scenske glasbe.
Utemeljitev nagrade:
Z neposredno inštrumentalno spremljavo glasbenik natančno melodično in zvesto sledi, nadgrajuje in dopolnjuje vse, česar  ne povesta slika in beseda: česar ne zmorejo nitke, zmorejo strune; česar ne zmoreta tkanje in polstenje, zmoreta šumenje in šelestenje.

Predstava je bila uvrščena v program festivala 24. Poletni lutkovni pristan, Maribor 2013, kjer je prejela Grand prix – 25 zvezdic otroške žirije

Predstava je bila uvrščena v program 6. festivala Bobri, Ljubljana 2014

Galerija

Vidkova srajčica
Vidkova srajčica
Vidkova srajčica
Vidkova srajčica

Sodelujoči

Igralka Irena Rajh Kunaver
Avtorica priredbe in dramaturginja Jelena Sitar Cvetko
Avtorica likovne podobe Monika Peskova
Kostumograf Iztok Hrga
Avtor glasbe Igor Cvetko
Glasbenik Marjan Kunaver / Árpád Balázs-Piri