StopTrik Workshot: Delavnica animiranega filma z Anko Kočevar 8+

StopTrik MFF

Na delavnici bomo ustvarile_i kratek animirani film z vnaprej pripravljeno zvočno opremo. Animirale_i bomo preproste geometrijske like različnih barv. Najprej bomo lik naslikale_i z nesušečo se barvo na steklo, nato bomo za vsako posneto sličico lik z brisanjem in doslikavanjem malo spremenile_i. Pri tem bomo pozorne_i, da bo premikanje lika usklajeno z zvokom. Liki bodo oživeli:  poskakovali bodo, prepevali, se vozili z vlakom, kašljali in se smejali. Delavnico animiranega filma bo vodila Anka Kočevar.  

Delavnica je sestavljena iz štirih zaporednih srečanj, posamezno srečanje traja 4 ure. Termini srečanj: sobota, 26. 9., sobota, 3. 10., sobota, 10.10., ter nedelja, 11. 10. 2020. Delavnica bo potekala od 9.30 do 13.30 v Lutkovnem gledališču Maribor. Kratek animirani film bo po koncu delavnice prikazan na uradnem zaključku 10. mednarodnega filmskega festivala StopTrik, v nedeljo, 11. 10. 2020, ob 20.00,  v Vetrinjskem dvoru. 

Delavnica je namenjena otrokom in mladim, starim med 8 in 15 let. Udeležba na delavnici je brezplačna. Število mest je omejeno, potrebne so predhodne prijave na brina.stoptrik@gmail.com. Prijave so možne do ponedeljka, 21. 9. 2020 oz. do zapolnitve 8 prostih mest.

Delavnica poteka v okviru 10. mednarodnega filmskega festivala StopTrik, ki je posvečen stop animaciji, v soorganizatorstvu z Lutkovnim gledališčem Maribor. Producent festivala je Pekarna Magdalenske mreže Maribor.


Delavnica bo izpeljana v skladu s smernicami in priporočili NIJZ-ja. V primeru zaostritve ukrepov zaradi Covid-19, si pridržujemo pravico do odpovedi. 


Anka Kočevar je diplomirala iz slikarstva na ljubljanski likovni akademiji leta 2009. Je avtorica treh kratkih risanih filmov, ki so bili predstavljeni na domačih in tujih filmskih festivalih. Ustvarja knjižno ilustracijo za otroke in strip. Razstavlja samostojno kot tudi na selekcioniranih razstavah. Na delavnicah o animiranem filmu izobražuje najmlajše. Je predstavnica generacije, ki jo vse bolj spodkopavata obstoječi ekonomski in politični sistem, zato protestira, tudi z umetniškimi sredstvi. Bila je glavna animatorka pri animaciji Tisoč ur bridkosti za eno uro veselja (2018) in glavna animatorka ter avtorica likovne zasnove pri Gospod Filodendron in jablana (2017).

Galerija

StopTrik Workshot: Delavnica animiranega filma z Anko Kočevar
StopTrik Workshot: Delavnica animiranega filma z Anko Kočevar