StopTrik: Otroški program 4+

Potepanje papirnatega zmaja

Kakovosten program sporočilno in likovno raznolikih kratkih animiranih filmov je nastal z mislijo na najmlajše gledalce_ke. V njem so zbrana sodobna avtorska dela iz srednje in vzhodne Evrope. Filme, ki so namenjeni otrokom od 4. leta, sta skrbno izbrala Martina Peštaj, medijska psihologinja in urednica oddaj v Otroškem in mladinskem programu Televizije Slovenije, in Igor Prassel, direktor Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka. Ogled filmov priporočamo otrokom v vrtcu in prvi triadi osnovne šole.

34min, BREZ DIALOGOV, DISTRIBUCIJA: DRUŠTVO 2 KOLUTA, 4+

Koyaa – Izmuzljivi papir / Koyaa – Elusive Paper

Kolja Saksida / Slovenija, 2019, 2' 45"

Koyaa se na svežem zraku loti slikanja z vodenimi barvami. Ko prime za čopič, da bi naredil prvo potezo, se risalni list nenadoma prepogne – prvič, drugič ... – in že leti okoli njega pravcato papirnato letalo. Poskusi ga ujeti, a letalo se preobrazi v poskočno žabo, potem v ladjo, ki pljuje, in že je metulj ... Koyaa se zaveda, da bo treba poiskati zvito rešitev, da ga ne preseneti nova preobrazba.

 

G. Noč ima prost dan / Pono Nakties laisvadienis

Ignas Meilunas / Litva, 2016, 2'

Gospod Noč podnevi obišče mesto in potemni vse, kar mu pride pod roke.

 

Zmaj / The Kite/ Pouštět draka

Martin Smatana / Češka, Slovaška, Poljska, 2019, 13' 5"

Deček obišče svojega dedka, ki živi na hribu. Na topel poletni dan si krajšata čas s spuščanjem zmaja, ki ga je dedek podaril dečku. Do jeseni dedek vidno opeša in nekega dne ga močan veter odpihne med oblake. Spomladi se deček in dedek ponovno srečata.

 

Tok tok / Knock Knock / Kuc Kuc

Ivana Guljašević / Hrvaška, 2018, 3' 56"

Rumena podmornica odkriva pisano morsko živalsko kraljestvo – od poskočnega morskega ježka do radovedne morske zvezde.

 

Mitch-match: 6. epizoda / Mitch-match Sorozat Hatodik Epizód

Géza M. Tóth / Madžarska, 2020, 2' 12"

V škatlici je le še ena vžigalica. Ta vsakdanja stvar je protagonistka animirane serije Mitch-match. Vžigalica se v vsaki epizodi odpravi na potep in se na koncu vedno vrne v škatlico. Nekaj tako običajnega omogoča neskončne igrive, domiselne dogodivščine, k nas popeljejo v fantazijski svet.

 

Oblačno / Cloudy / Pod mrakem

Filip Diviak, Zuzana Čupová / Češka, 2018, 4' 44"

Palček se na vrtu brezskrbno nastavlja sončnim žarkom. Kar naenkrat se od kdo ve kod pojavi oblak in zakrije sonce. Palček se odloči, da bo oblak pregnal, tudi če se bo moral za to pošteno potruditi.

 

Princ Ki-Ki-Do; Begunec / Prince Ki-Ki-Do; On the Run

Grega Mastnak / Slovenija, 2018, 5'

Neustrašni piščanček in borec za pravice gozdnih prebivalcev Princ Ki-Ki-Do je glavni junak istoimenske animirane serije. Tokrat se v njegovem gozdu na begu pred brezobzirnim lovcem znajde čudno bitje – prestrašeni dolgovrati noj. Ali mu ga bo uspelo rešiti?

 

Več informacij o programu.

Vsi dogodki so brezplačni.

Galerija

StopTrik: Otroški program
StopTrik: Otroški program