Soseska izgubljenih pomenov  

Plesna predstava

Festival Platforma 2020

Matevž Dobaj

Prvotno okolje dogajanja je mesto, v katerem želi avtor ustvariti metaforično transformacijo diha v besedo, besede v prostor, prostora v čas. Odmev časa. Avtor ustvarja raznolike krajine, premišljuje in spreminja njihove pomene. Kako se iz hriba razvijajo novonastali razgledi. Iz katere ulice prihaja naš pogled? V katero hišo se usmerja? Čigavo okno? Katero telo gleda in je gledano? Kaj se skriva onkraj njegovega pogleda? Se na njegov pogled, na njegovo telo, na njegovo gibanje tam onkraj njegovega pogleda ljudje odzivajo? Včasih se pomeni razvijejo iz telesa samega, včasih iz vsiljenih podob, ki so telesu dodeljene. Mogoče včasih pomen sploh ni pomemben.

Soseska izgubljenih pomenov je nadaljevanje raziskovanja odnosov med telesom in pomeni, ki jih proizvaja, kar je avtor obravnaval že v predstavi Razdeljene stvari. V tokratni predstavi avtor obravnava pomenske premike, ki se zgodijo s premestitvijo uprizoritve iz odprtega v gledališki prostor.  

Matevž Dobaj je slovenski plesalec in koreograf. Po študiju na Medicinski fakulteti v Mariboru se je šolal na Salzburški plesni akademiji (SEAD). Matevž nadaljuje svoje delo in izobraževanje v različnih evropskih mestih. Trenutno se posveča raziskovanju somatskih praks. Skozi učenje in delo pa izpopolnjuje tudi svoj koreografsko-plesni jezik. Sodeluje s številnimi koreografi in skupinami. Z Neus Barcons Roca že več let ustvarjata in poučujeta v Belgiji, Španiji in Sloveniji.


Vstopnice

  • 5 EUR
  • 3 EUR (otroci, dijaki, študenti in samozaposleni v kulturi)
  • 1 EUR (kulturni evro za povabljene goste)

Brezposelni imajo s potrdilom pravico do brezplačnega vstopa.

Vstopnice so na voljo uro pred začetkom predstave na mestu dogodka.

Galerija

Soseska izgubljenih pomenov <em>Foto: Matevž Dobaj</em>
Soseska izgubljenih pomenov Foto: Matevž Dobaj

Sodelujoči

Koreografija Matevž Dobaj

Soustvarjanje in izvedba Neus Barcons Roca, Sander Deben in Sophie Melis

Predstava je nastala s pomočjo Artist Commons Brussels.