Plastonci 6+

Lutkovno-glasbena delavnica

180 min

Nekoč, daleč v prihodnosti … Človeštva ni več .. In na Zemlji iz ostankov človeške civilizacije vznikne nova. Iz plastičnih odpadkov se v morju razvijejo nova inteligentna bitja – Plastonci. Ko se zavejo samih sebe, se obrnejo v preteklost, jo začnejo raziskovati in skušajo razumeti, kako so nastali. Med arheološkimi ostanki odkrijejo zlato zgoščenko, na kateri so zapisane najlepše melodije, ki smo jih ustvarili ljudje. Poskusijo jih poustvariti.

Plastonci so ekološka znanstvenofantastična pripoved, ki nas z glasbo in lutkami popelje v življenje teh nenavadnih bitij iz prihodnosti. Skozi njihov pogled se ozremo nazaj v čas, ki ga ljudje pravkar živimo, in na usodo, ki nas čaka.

Otroci bodo ustvarjali skupaj z umetniki. Na delavnicah bodo najprej iz recikliranih materialov izdelali izvirne plastonske inštrumente, nato pa se bodo nanje naučili odigrati nekaj znanih ljudskih napevov.

Delavnice bodo potekale od 24. do 28. avgusta in so namenjene vsem otrokom, starejšim od 5 let, in mladostnikom. Udeležijo se jih lahko tudi odrasli, starši, pedagogi ali drugi ustvarjalci.

Delavnica se bo zaključila s produkcijo v petek, 28. avgusta, ob 17.00 pred LGM.

Plastonski lutkovno-glasbeni ansambel, ki bo združil glasbenike in udeležence delavnic, bo nastopili na zaključni glasbeni predstavi in nas opomnil, zakaj moramo skrbeti za svet, v katerem živimo.

Število udeležencev je omejeno, zato zbiramo prijave na e-naslovu tanja.luzar@lg-mb.si.

Cena delavnice: 1 € na dan.

Sodelujoči

Vodje delavnice Peter Kus (izvirni instrumenti in glasba) in Ajda Sitar (lutke)


Nastopajoči na koncertu Peter Kus, Gregor Hrovat, Ivana Percan Kodarin in udeleženci delavnic