Podelitev nagrad in predstava Peter Kušter  

Predstava Peter Kušter bo na sporedu takoj po podelitvi nagrad, ob 20.00, v Veliki dvorani LGM.

Glasbena igra kultne londonske skupine Tiger Lillies je priredba svetovno znane otroške slikanice Peter Kušter (Struwwelpeter, 1845) nemškega psihiatra, pesnika in pisatelja Heinricha Hoffmanna.
Hofmannov Peter Kušter obsega različne zgodbe, napisane v času t. i. črne romantike. Bizarne zgodbe pripovedujejo o slabem vedenju otrok in možnih nevarnih posledicah le-tega. Otrok, ki noče jesti, vse bolj hujša, dokler ne umre; drugi, ki ne pazi, kod hodi, pade v vodo in skoraj utone; deklica, ki se igra s prepovedanimi vžigalicami, zgori … V zgodbah se uporablja strah, da bi se otroci naučili lepega vedenja in ubogljivosti. Ne glede na dvomljivo izročilo tovrstne črne pedagogike spada delo med najuspešnejše otroške knjige. Nenavadna igra, namenjena odraslim in mladini, navdušuje z groteskno-morbidno intenzifikacijo dobro znanih zgodb in črnim humorjem ter obeta odličen gledališki dogodek.
Premiera 7. december 2016
Dolžina predstave 1 ura in 30 minut

Sodelujoči

Režija Ivana Djilas
Prevod Andrej Rozman Roza
Dramaturgija Ana Kržišnik Blažica
Lektorstvo Srečko Fišer
Scenografija in oblikovanje lutk Barbara Stupica
Kostumografija Jelena Proković
Koreografija Maša Kagao Knez
Aranžmaji Boštjan Narat, Blaž Celarec in Joži Šalej
Svetovanje za animacijo lutk Brane Vižintin
Oblikovanje maske Tina Prpar
Igrajo Ana Facchini, Kristijan Guček, Peter Harl, Gorazd Jakomini, Patrizia Jurinčič Finžgar, Jure Kopušar, Matija Rupel, Marjuta Slamič in Andrej Zalesjak
Glasbeniki Blaž Celarec k. g., Boštjan Narat k. g. in Joži Šalej k.g.