PAT THOMAS & KWASHIBU AREA BAND (GHA)  

Pat Thomas – vokal
Kwame Yeboah – kitara, klaviature
Emmanuel Opoku Ware – kitara, klaviature
Emmanuel Ofori – bas
Eric Owusu – tolkala
Prince Larbi – bobni
Ben Abarbanel-Wolff – saksofoni
Philip Sindy – trobenta

Le malokateri glasbeni žanr zna človeku izrisati tako širok nasmeh, kot to velja za afriški highlife. In le malokateri highlife pevec se lahko primerja s svilenim glasom Pata Thomasa, legende popularne glasbe iz Gane, ki ga imenujejo kar "zlati glas Afrike".

Prvi pravi "ganski roker" v svoji glasbi odraža okus nekdanje zahodnoafriške elite sedemdesetih let; uteleša glasbeno občutenje, ki je prineslo veselje in ples v sicer obubožano in depresivno okolje.

Festival Lent z nastopom Pata Thomasa dopolnjuje "sveto trojico" ganske popularne godbe: Ebo Taylor (Festival Lent 2011) in Tony Allen (Festival Lent 2013) so bili redni sodelavci od najstniških let, Taylor in Thomas pa najbolj produktiven duo tamkajšnjega glasbenega okolja. Predstavljajte si zahodnoafriške ritme, ki vam razmigajo črevesje, migotajoča pihala, kitarsko tropikalijo in tradicionalno, a obenem moderno godbo in dobili boste približek zvoka, ki ga že več kot štiri desetletja kroji eden največjih še živečih velikanov afriške muzike, Pat Thomas. Boljše zabave, ne da bi človek slekel hlače, si ne znamo predstavljati!