Odprtje razstave lutk in skic ustvarjalke Sabine Šinko  

Sabina Šinko je diplomirala leta 1992 na oddelku za likovno pedagogiko na Pedagoški fakulteti Maribor pod mentorstvom Brede Varl, in sicer iz likovnega oblikovanja lutkovne predstave Pepelka Lutkovnega gledališča Maribor v režiji Edija Majarona. Leta 1993 je ustanovila Lutkovno gledališče Pupilla, ki se je razvilo v inovativno in uspešno lutkovno skupino, kar dokazujejo številna gostovanja doma in v tujini. Likovno je opremila več kot trideset lutkovnih predstav v različnih gledališčih v Sloveniji in na Madžarskem. Poleg lutkarstva se ukvarja s slikarstvom in ilustracijo. Zaposlena je kot izredna profesorica na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru. Leta 2010 ji je Univerza v Ljubljani podelila priznanje za pomembna umetniška dela na področju gledališke in radijske umetnosti – lutkarstva.

Z Lutkovnim gledališčem Maribor je nazadnje sodelovala leta 2015, ko je oblikovala likovno podobo za uprizoritev O vili, ki vidi v temi.

Razstavo lutk in skic Sabine Šinko so postavili Sabina Šinko, Lucijan Jošt, Mojca Bernjak, Primož Mihevc in Darka Erdelji.

Galerija

Odprtje razstave lutk in skic ustvarjalke Sabine Šinko <em>Foto: Boštjan Lah</em>
Odprtje razstave lutk in skic ustvarjalke Sabine Šinko <em>Foto: Boštjan Lah</em>