Kvadrat (The Square)  

Otvoritev letnega kina Minoriti 2018

Društvo za razvoj filmske kulture, Lutkovno gledališče Maribor, Maribox, Peron

Ruben Östlund / Švedska, Francija, Danska, Nemčija / 2017 / 151 min / angleščina, danščina, švedščina s slovenskimi podnapisi

Provokativna satira švedskega filmskega mojstra Rubena Östlunda (Višja sila) se ukvarja s stanjem zaupanja in umetnosti v družbi, ki jo zaznamujeta naraščajoči individualizem, pasivnost, naveličanost in razkroj družbene empatije. Nagrade: zlata palma v Cannesu 2017; nagrade Evropske filmske akademije 2017 za najboljši film, komedijo, režijo, scenarij, igralca in scenografijo, nominacija za oskarja za najboljši tujejezični film.

Christian je ločenec, predani oče dveh hčera in cenjen kustos muzeja sodobne umetnosti. Je tudi eden tistih, ki vozijo električne avtomobile in podpirajo dobrodelnost. Ukvarja se s pripravo umetniške instalacije Kvadrat, katere namen je spodbuditi obiskovalca k altruizmu in ga opomniti na odgovornost do sočloveka. Toda včasih je težko živeti v skladu z lastnimi ideali. Ko Christianu ukradejo mobilni telefon, njegov domišljavi odziv sproži plaz nepričakovanih situacij.

+ DJ Zergon live act od 20.00 do 21.00 in od 0.00 do 2.00

Več o ustvarjalcu na: https://zergon.org

Nastop na Sonici: https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=zIZNixTat-k

Projekcije: Nataša Berk in ostali

Galerija