Koncert De Liri  

Skupino De Liri sestavljata Zala Kores na vokalu in Julija Bratec Veleski na harfi in spremljevalnem vokalu. Izvajalki se poznata že iz osnovne šole, kjer sta skupaj peli v pevskem zboru, vendar pa so se po koncu osnovne šole njune poti razšle. Kot duet sta pričeli delovati štiri leta kasneje, ko sta na željo Zalinih sorodnikov skupaj zaigrali na poroki. V letu 2021 sta se predstavili na oddaji Slovenija ima talent, kar jima je dalo dodaten zagon za ustvarjanje, tudi avtorske glasbe. Sicer igrata priredbe pesmi iz najrazličnejših glasbenih žanrov, od popa do rocka, pa vse do countryja, avtorska glasba pa je mešanica pop-a in alter glasbe.

Zala Kores je pevka, ki se že od otroštva tako ali drugače ukvarja z glasbo. Pričela je s petjem pri osnovnošolskem pevskem zboru, potem v pevski šoli Carmina Slovnica, v srednji šoli pa je nastopala v muzikalih English Student Theatra II. Gimnazije Maribor ter v raznih pevskih skupinah in bandih. V lanskem letu je pričela tudi s pisanjem avtorskih besedil in pesmi, ki jih postopoma predstavljata z Julijo v duetu De Liri.

Julija Bratec Veleski je harfistka, ki je svojo glasbeno pot prvotno začela kot pevka osnovnošolskem pevskem zboru, nato pa tudi v pevski šoli Carmina Slovenica. Pri 11 letih jo je učiteljica glasbe navdušila za harfo in svojo pot je nadaljevala kot harfistka na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, po končani srednji šoli pa je študij nadaljevala na Akademiji za glasbo v Zagrebu, kjer je v letošnjem letu postala magistrica harfe. Harfo sicer tudi poučuje. V lanskem letu je tudi sama pričela z ustvarjanjem glasbenih aranžmajev, ki jih z Zalo predstavljata v De Liri.

Na lastnih koncertih se izvajalkama pridruži še tričlanski band: Kristjan Štelcer na kitari, Tjan Šoštarič na basu in Lan Vračun na tolkalih. 

 

Cene vstopnic

Predprodaja do 17. oktobra: 12€ 
Redna cena: 15€ 

Galerija

Koncert De Liri
Koncert De Liri
Koncert De Liri
Koncert De Liri
Koncert De Liri
Koncert De Liri