Koncert Andrej Hrvatin: Polet iz votline  

7. Stop Trik festival

+ kostanjev piknik

20:00 – 21:00 Koncert Andrej Hrvatin: Polet iz votline
21:00 – 24:00 Kostanjev piknik

NIMETU − Polet iz Votline

Koncert v temi s prostorskim zvokom

V posebnem koncertu v (pol)temi se dvignemo iz (Platonove) votline in svet dojamemo onkraj senc. Izvajalec ni pomemben; fokus je na izkustvu občinstva.

Občinstvo sede različno orientirano v temo impozantnega prostora Minoritske cerkve, ki že s svojo arhitekturo in zgodovino nagovarja arhetipe in domišljijo, večplastna zvočna izvedba pa poslušalcem omogoči, da odpotujejo v notranje imaginarne svetove.

Večkanalna elektro-akustična kompozicija je sestavljena iz poliritmičnih struktur, minimalističnih in ambientalnih pasusov ter intenzivnih, prvobitnih improvizacij, ki jih avtor izvaja v živo. Delo vsebuje akustične in elektronske inštrumente, s poudarkom na tolkalih (frame drums, Korg Wavedrum, udu boben, itd.), klarinetu ter "indijanskih" (Native American) piščalih. Poleg običajnih inštrumentov in elektronike je v kompozicijo vtkanih tudi nekaj zelo posebnih t. i. zvočnoterapevtskih glasbil, kot so Crystal Harp ter Koshi bells.

Zvok prihaja iz vseh smeri, občinstvo spremlja koncert z zaprtimi očmi, glasbenik pa se občasno sprehodi tudi po prostoru in igra za vsakega obiskovalca posebej.

Vabljeni na posebno zvočno izkušnjo!

ANDREJ HRVATIN je glasbenik in oblikovalec zvoka iz Maribora. Kot oblikovalec zvoka je sodeloval s številnimi slovenskimi jazz in alternativnimi glasbeniki. Deluje tudi na področju radijske produkcije, nekoč kot glasbeni urednik radia MARŠ in avtor oddaj o tradicionalni in sodobni klasični glasbi, kasneje pa kot samostojni soustvarjalec radijskih iger in zvočnih knjig.
Kot glasbenik sodeluje v zelo raznolikih glasbenih in performativnih projektih ter soustvarja ali je soustvaril glasbo za vizualne, plesne, filmske in gledališke projekte.
Pomemben del ustvarjalnosti namenja "soundartu" in elektro-akustičnim zvočnim performansom v povezavi z raziskovanjem umetnostne terapije pod imenom NIMETU; leta 2008 je gostoval na Sonic Art rezidenci v New Delhiju in 2014 na ISIM konferenci v NY.

Soustvaril je avtorsko glasbo za razne plesne projekte in v živo spremljal plesne predstave in delavnice različnih žanrov; od sodobnih in improviziranih do afriških in orientalskih.

Trenutno poglobljeno raziskuje povezavo umetnosti in umetnostne terapije s šamanističnimi elementi (projekt Locus Solus, zvočna potovanja Immersion Vortex) ter poučuje etno tolkala. Sodeluje s priznano sodobno plesalko Tino Dobaj, s katero prav tako raziskujeta povezave giba, zvoka in umetnostne terapije.

Galerija

Koncert Andrej Hrvatin: Polet iz votline
Koncert Andrej Hrvatin: Polet iz votline