Javna tribuna: Najstnik - otrok ali mladostnik?  

Zveza prijateljev mladine Maribor

Zveza prijateljev mladine Maribor in sodelujoče organizacije – Lutkovno gledališče Maribor, MKC Maribor – Mladi Maribor in MO Maribor – vas v okviru Tedna otroka® vabimo na javno tribuno z naslovom NAJSTNIK – OTROK ALI MLADOSTNIK?, s katero želimo okrepiti posluh za mlade na prehodu iz otroštva v mladostništvo.

Opažamo namreč, da se predvsem mladi med 12. in 15. letom ne udeležujejo niti programov za otroke niti tistih za mladostnike ter tako v tem občutljivem obdobju brez primerne spodbude ostajajo nezainteresirani za aktivno raziskovanje in spoznavanje sebe in sveta.
Na dogodku bomo odprli prostor za deljenje znanj, izkušenj in idej strokovnjakov s področja  šolstva, psihologije, kulture, športa in prostega časa v življenju mladih ter odločevalcev na lokalnem in nacionalnem nivoju. Cilj je okrepiti zavedanje naše odgovornosti in moči, da uvedemo spremembe za večjo vključenost, samostojnost in samouresničitev mladih.

Govorke in govorec na javni tribunu, ki bo v sredo, 7. 10. 2020, ob 13.00, v Lutkovnem gledališču Maribor, bodo:

  • Nina Babič, psihologinja in predsednica ZPM Maribor
  • Barbara Vajd Ledinek, specialistka klinične psihologije
  • Ana Duša, dramaturginja in pedagoginja
  • Nina Kirbiš, vodja oddelka za mladino pri Uradu za kulturo in mladino MO Maribor
  • Matic Matjašič, predsednik Mestnega mladinskega sveta Maribor in član mestnega sveta MO Maribor

Javno tribuno bo moderirala študentka, aktivistka in govornica Nomi Hrast, zanimalo pa nas bo seveda tudi mnenje mladih samih.

Prosimo, da udeležbo na javni tribuni potrdite najkasneje do torka, 6. 10. 2020, na elektronski naslov info.dum@zpm-mb.si.
DODATNE INFORMACIJE: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, 041 532 119, kornelija@zpm-mb.si.