Iz knjige na oder  

Mariborska knjižnica

Mnoge lutkovne predstave nastanejo po literarnih predlogah, največkrat slikanicah. V sodelovanju z Mariborsko knjižnico pripravljamo serijo pogovorov z avtorji knjižnih predlog, po katerih so nastale naše predstave. 

Prvi v seriji pogovorov Iz knjige na oder bo v četrtek, 21. aprila 2022, ko bo po predstavi Ferdo, veliki ptič pogovor z Andrejo Peklar, ilustratorko, ki je za omenjeno slikanico dobila nagrado Kristine Brenkove in priznanje Hinka Smrekarja, slikanica pa se je uvrstila tudi na častno listo IBBY. Na pogovoru bodo sodelovali tudi ustvarjalci lutkovne predstave.

Drugi pomladni pogovor pa bo o predstavi in slikanici Drobtine iz mišje doline, ki bo v četrtek, 12. maja 2022. Gostili bomo Anjo Štefan, vrhunsko pripovedovalko, pesnico in pisateljico ter letošnjo prejemnico nagrade Prešernovega sklada. Za zbirko pesmi Drobtine iz mišje doline je avtorica prejela nagrado večernica, nagrado Večera za najboljšo otroško in mladinsko literaturo. Na pogovoru bodo sodelovali tudi ustvarjalci lutkovne predstave.

Pogovora bo vodila Darka Tancer-Kajnih.

Galerija

Iz knjige na oder
Iz knjige na oder