HOT 8 BRASS BAND (USA)  

Bennie Pete – tuba
Larry Brown – pozavna
Chris Cotton – trobenta
Alvarez Huntley – trobenta
Andrew Calhoun – saksofoni
Tyrus Chapman – pozavna
Harry Cook – bas boben
Anthony Brooks – snare boben

Zadnji hit na velikih jazz festivalih, pri Mardi Grasu v New Orleansu, na hiphop žurkah za vogalom in v zakajenih soul špilunkah v ZDA: odštekana 8-članska "pleh-banda", ki se je zapisala funku in hiphopu prihaja v Maribor!

Inštrumentarij Hot 8 Brass Banda je ena najbolj "klasičnih" jazzovskih zasedb, katere zgodovina se vleče 100 let nazaj v čas zibelke v New Orleansu, toda iz žil jim brizga mlada, sveža kri, tako da so se zalučali visoko na indie/hiphop lestvico prihajajočih atrakcij. Življenje jih je prisililo, da že 20 let glasbo ustvarjajo s strastjo in žarom – najprej hurikan Katrina, nato nasilna smrt kar petih članov skupine in invalidnost vodilnega trobentarja, so okoliščine, zaradi katerih nikoli ne izgubijo ne groova, ne stika s publiko in v vsakem trenutku ustvarijo nekaj povsem novega. Včasih se polotijo pesmi Snoop Dogga, Stevie Wonderja, The Specials ali – pesmi ki je postala njihov največji hit – "Sexual healing" Marvina Gayea. Nastopali in sodelovali so z glasbeniki kot so Lauryn Hill, Mos Def in Blind boys of Alabama, leta 2013 pa so bili nominirani za nagrado Grammy za njihov drugi album "The Life and Times Of…".

Obeta se fantastična žurka za godbo na pihala, ki presega rasne, geografske in celo časovne omejitve: od neworleanških groovov, jazza, funka, soula, začinjeno z najbolj svežim hiphopom.