GOGO PENGUIN (GBR)  

Chris Illingworth – klavir
Nick Blacka –  bas
Rob Turner –  bobni

Brez kančka dvoma lahko zapišemo, da je manchestrski akustično-elektronski trio GoGo Penguin ena najbolj vročih jazz skupin našega časa!

Pianist Chris Illingworth, basist Nick Blacka in bobnar Rob Turner so na sive, z dežjem prepojene ulice domačega mesta pripeljali opojno mešanico vplivov, kot so Brian Eno, Massive Attack in Aphex Twin, na podlagi česar so ustvarili povsem samosvoj in drzen nov zvok. S švigajočimi breakbeati, mogočnimi sub basi, telepatskimi interakcijami in nagnjenostjo k himničnim melodijam poslušalcu servirajo čustveno bogato paleto zgolj navidezno akustičnega klavirskega tria, saj njihova godba večino vplivov črpa iz elektronike, iz zvokov arkadnih iger, polomljenih ritmov, hipnotičnih ponovitev in grmečega groova, ki poslušalca dobesedno začara.

Njihov album "V2.0" (Gondwana records) se je uvrstil med najboljše albume leta 2014 v izboru za nagrado Mercury, kjer so jim družbo delali Damon Albarn, Young Fathers in Jungle, poleg tega pa jim je po vsem svetu pridobil zveste sledilce. Aprila 2015 so oznanili, da so z založbo Blue Note Records podpisali pogodbo za tri albume, novi "Man Made Object" pa je ponovno utelešenje "humanizacije" elektronskih zvokov in njihovega prevoda v jezik klavirja, basa in bobnov.

Zelo priporočamo!