Free Standing  

Studio 25

Ustvarjalci predstave se sprašujejo o različnih razsežnostih odnosov, ki jih vzpostavljamo drug z drugim. Kdo od nas je samostojen? Kdo lahko stoji sam? Hodi sam. Sedi sam. Pleše sam. Je sam. Brez druge, drugega, drugih… S kom sem v odnosu, če si to želim ali ne? S kom sem prepleten, če se tega zavedam ali ne? Kdo vse vpliva na nas? Na koga vplivamo mi? In kakšen pomen ima vse to? Veliko vprašanj, zelo pomembnih. V svetu, ki je vedno bolj prepleten in soodvisen, ni poti nazaj in ni pobega od mnogovrstnega sovplivanja. Biti pomeni biti v odnosu.

Najnovejša produkcija Studia 25 je bila izbrana na mednarodnem razpisu Pan-Adria, ki vključuje pet partnerjev (Zavod EN-KNAP, Hrvaški kulturni dom na Sušaku, Kulturno-umetniško društvo Moment, SNG Nova Gorica in Zagrebški plesni center). Predstava z naslovom Free Standing na oder postavlja štiri izjemne in raznolike umetnike Mašo Kagao Knez, Kajo Lin J. Avguštin, Josepha Nzobandora – Jose-a in Kany-a Obengo.

Cena vstopnice: 7 € / 5 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne in invalide. Število mest je omejeno. Rezervirane karte je potrebno dvigniti najkasneje 15 minut pred predstavo.

Več o predstavi tukaj.

Galerija

Free Standing
Free Standing
Free Standing
Free Standing

Sodelujoči

Ustvarjalci in nastopajoči Maša Kagao Knez, Kaja Lin J. Avguštin, Joseph Nzobandora-Jose in Kany Obenga

Umetniški in drugi sodelavci Danilo Pečar in Katja Somrak

Fotografija Anka Simončič

Produkcija Studio 25

Koprodukcija mreža Pan-Adria (Zavod EN-KNAP, Hrvaški kulturni dom na Sušaku, Moment, SNG Nova Gorica in Zagrebški plesni center), Lutkovno gledališče Maribor

S podporo Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo RS

Premiera 9. januar 2020 / Španski borci, Ljubljana