Exit 14+

Kabaret žive ljudske in elektronske glasbe z zvoki predmetov

Fekete Seretlek / Fekete Seretlek

Prazna soba, duhovnik, lutka, papir, igrače, Andersen. Lutkovni kabaret Exit je drzna harmonija žive ljudske in elektronske glasbe, predmetov in materialov, zgodb in njihovih odmevov.

V predstavi je vsakemu objektu dodeljena specifična glasbena vloga z namenom, da deluje kot zvočni instrument in s tem kot živo bitje. Vsak objekt tako dobi pomen v svoji kompoziciji, ki je sestavljena iz fragmentov motivov iz Andersenovih zgodb. Skozi zvoke predmetov se interpretirajo podobe na odru, ta posebna vrsta intimnosti pa se nenehno izmenjuje z glasbenimi in kabarejskimi vložki. 

Produkcija je nastala v okviru projekta Lutke in oblikovanje, ki ga podpira program EU Ustvarjalna Evropa.

Režija: Matija Solce
Glasba: Matija Solce, Ivo Sedláček in Fekete Seretlek
Scenografija: Jana Nunčič, Matija Solce, Jiří N. Jelínek
Zasedba: Anna Bubníková, Pavol Smolarik, Jan Meduna, Ivo Sedláček, Jiří N. Jelínek, Matija Solce

Produkcija je nastala v okviru projekta Puppets & Design, ki ga podpira program EU Ustvarjalna Evropa.

Več o predstavi Exit. 

Skupina Fekete Seretlek že dve desetletji navdušuje s predstavami in koncerti. Njihov vodja, Matija Solce, igra harmoniko in je avtor vseh glasbenih aranžmajev skupine; je znan lutkar, igralec, režiser, organizator, gonilna sila festivala Floating Castle in tako naprej in tako naprej. Tudi ostalih pet glasbenikov-igralcev je diplomiralo na Praški gledališki akademiji (DAMU), poleg igranja in lutkarije uporabljajo violončelo, harmoniko, trobento, kontrabas, violino, cajon in seveda, svoj glas.Fekete Seretlek je začel leta 2004 kot trio in je igral na različnih glasbenih in gledaliških festivalih v Sloveniji, Franciji, Rusiji, Slovaški, Estoniji, Finski, Litvi, Italiji, Madžarski, Avstriji in na Češkem (Sziget, Cikl Cakl, BTK, Anifest , Cibulák, Divadelní Nitra, Puf, Etno Histria itd.). Osvojili so drugo mesto na tekmovanju za talente v okviru znanega svetovnega glasbenega festivala Colours of Ostrava. Leta 2008 je Fekete posnel CD Fekete Seretlek in leta 2013 live CD DAMAGED. Njihovi koncerti so živahni in spremenljivi, prilagajajo se različnim situacijam: od velikih odrov do klubov ali ulic. V zadnjem času so postali ne le izjemno glasbeno, ampak tudi vizualno doživetje. 

 

Na sporedu

16 Mar / Sob
19.00 / Velika dvorana
Izven

Galerija

Exit
Exit