dragON aka PHOENIX  

koreografsko delo

Aleksandar Georgiev, Zhana Pencheva, Darío Barreto Damas aka STEAM ROOM / 60 minut

Koreografi in plesalci: Aleksandar Georgiev, Zhana Pencheva, Darío Barreto Damas aka STEAM ROOM
Avtor glasbe: Tsvetan Momchilov
Avtorica besedila in vokalistka: Dragana Zarevska
Scenografinja in kostumografinja: Mihaela Dobreva
Grafični oblikovalec: Gjorgji Despodov
Posebna zahvala Anni Szigó za podporo pri dramaturgiji.

Produkcija: STEAM ROOM in Garage Collective
Koprodukcija: Fundacija Workshop v okviru programske veje Creative Crossroads v okviru projekta Life Long Burning, ki ga podpira program Ustvarjalna Evropa Evropske unije.
Podporniki: National Community Centre Vasil Levski, Performance Room, Festival Moving Body, DNK – prostor za sodobni ples in performans, Skopje Pride Weekend, VIZ!, Jasmin Magazine.

Projekt se izvaja s finančno podporo Ministrstva za kulturo Severne Makedonije, Ministrstva za kulturo Bolgarije in Nacionalnega kulturnega sklada Bolgarije.

Najnovejše novice po vsem svetu, bobni, trobente, trije glasni gongi! Največji šov je končno prispel v mesto! In to še ni vse, saj smo dobili izjavo samih plesalcev: "Pridite v našo garderobo, poskrbeli bomo, da bodo vrtnice vzcvetele".

V nebesih ni skrivnosti, plameni ne lažejo. To je presežek treh gorečih plesnih duš. To je vzpon superzvezdnikov. Želite, da so višje, močnejše, globlje, pametnejše, porednejše, drznejše in da se poljubljajo v neskončnost? Naredili bodo vse, kar je potrebno.

DragON aka PHOENIX je drugo delo v koreografski trilogiji projekta dragON umetniške ekipe STEAM ROOM. Je slikovita predstava, v kateri zadrževanje ne pride v poštev. Z zlorabo dobesednosti in izposojo logike glasbenega gledališča delo problematizira potencialne absurde koreografije in plesa ter se ukvarja s protestom in praznovanjem telesa na prizorišču dragona.

Galerija

dragON aka PHOENIX <em>Foto: Boris Urumov</em>
dragON aka PHOENIX Foto: Boris Urumov