Dj Tahira, Vj Sajko  

Festival Lent

DJ Tahira

Tahira, Brazilec z japonskim poreklom, se ukvarja z didžejanjem, glasbenim raziskovanjem, produkcijo in fotografijo. Po svetu je znan predvsem kot izjemno eklektičen didžej, ki v svojih setih nemoteno preliva najrazličnejše stile - od surove, organske glasbe 70-ih do najsodobnejše elektronske beats scene. Tahiro od ostalih južnoameriških didžejev ločuje dejstvo, da je eden največjih poznavalcev brazilske avtohtone glasbe in eden redkih, ki se je poglobil v žanre "Maracutu", "Ciranda", "Cavalo Samba de Coco", "Embolada", "Frevo" s katerimi polni plesišča po vsem svetu.

Prvi dan festivala lahko torej pričakujete pravo glasbeno ekskurzijo, ki se vam bo ukoreninila globoko v plesa željne in srbeče podplate!

VJ Sajko

Matej Sajko Modrinjak, vizualni umetnik, živi v Mariboru. Zaključil akademijo za umetnost na Dunaju (2005), ustvarjal vizualno podobo za gledališke predstave (Macbeth-1999, Mali princ-2007, Osamljen-2008, Življenje je sen-2010, Srečni dnevi-2011, Diagnoza-2011) in sodeloval pri mednarodnih skupinskih razstavah z avtorskimi deli. Od leta 2014 deluje na mariborski sceni kot Vj Sajko.