Bratje in sestre  

55. festival Borštnikovo srečanje / New International Encounter & Brageteatret / 60 min

Predstava izhaja iz resničnih zgodb mladih, ki so se na lastni koži soočali s težavami, povezanih z duševnim zdravjem, ali so bili vpleteni v tovrstne težave svojih bližnjih. 

"Ko sem zbolela, je bilo, kot bi nekdo izbrisal barve in ugasnil svetlobo. Vse je bilo sivo. Če si zlomiš roko ali krvaviš iz nosu, to vsi vidijo. Jaz pa sem zbolela tukaj (v glavi)," pravi dekle v predstavi. Tega pa nihče ne vidi … In nato lahko že malenkost poruši vse. 

Rahločutna zgodba govori o štirih prijateljih, ki se po več letih srečajo, da bi ugotovili, kaj je povzročilo njihov razhod, ko so bili stari petnajst let. Predstava vzpostavi optimističen, četudi grenek pogled na povezanost, ki preživi tudi najtemnejše čase, in ponudi toplo zavetje našim nevednosti, strahu in odporu.

Zaradi epidemiološke situacije in upoštevanja priporočil NIJZ je vstop na festivalska prizorišča omejen (na dovoljeno število obiskovalcev). Za ta dogodek je potrebna predhodna rezervacija brezplačne vstopnice preko spletnih strani ali elektronskega naslova boxoffice@sng-mb si oz. dvig le te na blagajni SNG Maribor.

Več o predstavi tukaj.