BARVE IN ZGODBE FESTIVALA LENT  

Skupaj soustvarjamo neponovljivo, budimo spomine, ustvarjamo nove in odstiramo še nerazkrito.

Minoritska cerkev, kjer se odvijajo številne prireditve, koncerti in nepozabna dogajanja do zgodnjih jutranjih ur, bo gostila razstavo, ki nas bo popeljala od začetkov festivala do sedanjosti. Da, tudi celoten 25. Festival Lent je del razstave in razstava je del 25. Festivala Lent. Edinstveno je, da lahko obiskovalec razstave doživi dogajanje, začuti festival, in to v trenutku, ko si ogleda razstavo,stopi iz Minoritske cerkve v samo festivalsko dogajanje ter tako postane del Festivala Lent.

V Narodnem domu Maribor je ohranjenega obilo gradiva o festivalu. Med programskimi knjižicami, članki, fotografijami in posnetki smo izbrskali najzanimivejše ter jih postavili na ogled za obiskovalce razstave. Folkart, ki ga je organiziral 1989 KUD Študent, je bil prvi kamenček, iz katerega je zrasel mozaik festivalskega dogajanja. Ste vedeli tudi, da se je ideja za festival uličnega gledališča Ana Desetnica razvila prav na Festivalu Lent? In da prireditve za otroke spremljajo Festival Lent od začetkov, od leta 1993, Art kamp pa bo letos upihnil že deseto svečko? In kako je obiskovalce prvega festivala navdušila opera Nabucco na odru na Dravi, saj je bila v tistem času to velika novost v Mariboru! Tudi o tem, da je leta 1996 Festival Lent dobil spletno stran, pa o vseh prizoriščih Jazzlenta. O tem, da se Festivala Lent 2011 spominjamo po lentanju in prvem SladoLentu. V štiriindvajsetih festivalih se je lentanja nabralo že za več kot leto dni! Spomnili se bomo tudi legend odrov, legende, po kateri je poimenovan oder in vseh tistih, zaradi katerih je Festival Lent to, kar je.

Vse to in še več zanimivih festivalskih zgodb bo izrisala razstava Barve in zgodbe Festivala Lent od 21. junija do 1. julija v Minoritski cerkvi. 

Galerija

BARVE IN ZGODBE FESTIVALA LENT
BARVE IN ZGODBE FESTIVALA LENT