Razstava lutk in skic ustvarjalke Sabine Šinko

Torek, 3. januar 2017

bo odprta v petek, 6. januarja, ob 18. uri

Vabimo vas na otvoritev razstave lutk in skic ustvarjalke Sabine Šinko, ki bo v petek, 6. januarja 2017, ob 18. uri v razstavišču Lutkovnega gledališča Maribor.

Sabina Šinko je diplomirala leta 1992 na oddelku za likovno pedagogiko na Pedagoški fakulteti Maribor pod mentorstvom Brede Varl, in sicer iz likovnega oblikovanja lutkovne predstave Pepelka Lutkovnega gledališča Maribor v režiji Edija Majarona. Leta 1993 je ustanovila Lutkovno gledališče Pupilla, ki se je razvilo v inovativno in uspešno lutkovno skupino, kar dokazujejo številna gostovanja doma in v tujini. Likovno je opremila več kot trideset lutkovnih predstav v različnih gledališčih v Sloveniji in na Madžarskem. Poleg lutkarstva se ukvarja s slikarstvom in ilustracijo. Zaposlena je kot izredna profesorica na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru. Leta 2010 ji je Univerza v Ljubljani podelila priznanje za pomembna umetniška dela na področju gledališke in radijske umetnosti – lutkarstva.

Z Lutkovnim gledališčem Maribor je nazadnje sodelovala leta 2015, ko je oblikovala likovno podobo za uprizoritev O vili, ki vidi v temi.

Razstavo lutk in skic Sabine Šinko so postavili Sabna Šinko, Lucijan Jošt, Mojca Bernjak, Primož Mihevc in Darka Erdelji.

Pregledna razstava Sabine Šinko Od skice do lutke je bila na ogled v Bežigrajski galeriji v septembru in oktobru 2016.

Razstava lutk in skic ustvarjalke Sabine Šinko
Razstava lutk in skic ustvarjalke Sabine Šinko