Ob kulturnem prazniku vabimo k ogledu predstave in poslušanju recitala

Torek, 2. februar 2021

Kulturen kulturni praznik

Drage obiskovalke, dragi obiskovalci,

na Prešernov dan, ko običajno na široko odremo vrata gledališča in vam podarimo brezplačne dogodke, bomo tokrat praznovali varno, virtualno.

V ponedeljek, 8. februarja 2021, vam bo od 10. do 11. ure na voljo nova predstava Rumi in Kapitan, ki bo dostopna na spodnji povezavi. Predstava je nastala po istoimenski slikanici Saše Pavček, v likovni podobi in režiji Eke Vogelnik.

Med 12. in 13. uro bomo pred gledališčem, na Vojašniškem trgu v Mariboru, prenašali recital Prešernove poezije v organizaciji Združenja dramskih umetnikov Slovenije ki ga bo bo prenašal 3. program nacionalnega radia - program ARS.

Kljub temu, da je bo letošnji praznik kulture precej drugačen, si želimo, da zaužijemo dobro mero odlične kulturne ponudbe. Ob tem pa si vzamemo čas za razmislek o pomembnosti kulture dialoga.
Pridruženi smo pozivu Skupnosti občin Slovenije, s tem tudi naše ustanoviteljice, Mestne občine Maribor, ki ob prazniku kulture opozarjajo "na stanje naše kulture v luči novega koronavirusa v smislu zagotavljanja pogojev za delo vsem kulturnim delavcem in ustanovam, predvsem pa naj bi bil ta dan opomnik na kulturo dialoga, na vseh nivojih življenja in odločanja. Namreč, ni ostalo neopaženo, da kultura dialoga v napetih časih epidemije pada, kar je predvsem moč zaznati na družabnih portalih, kjer ljudje v imenu pravic ali poti za doseganje svojih interesov, vedno bolj uporabljajo sovražne in žaljive besede."
Lutkovno gledališča Maribor želi vsem miren in kulture poln praznik.
 
 
Rumi in kapitan
Rumi in kapitan