Junij v lutkovnem gledališču

Ponedeljek, 23. maj 2016

Spoštovani,

v mesecu juniju bo v Lutkovnem gledališču Maribor odigranih skoraj trideset predstav, v programu za sta tudi dve predstavi za mlade in odrasle ter zmagovalna predstava zadnjega bienala lutkovnih ustvarjalcev Slovenije.

V petek, 3. junija, ob 19.uri bo na sporedu odličen Sen kresne noči (12+), Shakespearova komedija, z lutkami, maskami comedie del arte in kombinacijo dramske igre, v režiji Mattea Spiazzija. Peter Rak je v kritiki zapisal: Toliko domiselnega poigravanja z naglasi, pantomimo, gestami, uporabe različnih rekvizitov in improviziranih pripomočkov, pa glasbenih vložkov, svetlobnih efektov, sprememb identitet in temperamentov ter predvsem nadvse zabavnih interakcij je mogoče le redko videti na odru.

V soboto, 4. junija, ob 10. uri bo na sporedu najboljša lutkovna predstava zadnjih dveh let Časoskop (5+). Predstava je na 8. bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije prejela grand pix za najboljšo predstavo v celoti in nagrado za režijo (Matija Solce). Predstava je nastala v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Maribor in v koprodukciji z MCLU Koper, kot poklon mestu Maribor ob častitljivi obletnici.

V petek, 17. junija, ob 20. uri bodo na sporedu Spake (15+), po motivih filma Freaks, z besedilom Roka Vilčnika in glasbo Gregorja Stermeckega, "o pohabljenosti telesa in značaja", kot je zapisala Barbara Volčjak za Večer.

 

V juniju bo Lutkovno gledališče Maribor gostovalo na dveh pomembnih mednarodnih festivalih, v Švici (Baden) s predstavo Proces ali Žalostna zgodba Josefa K. (16. in 17. junija) in na Češkem (Hradec Kralove) s predstavo Praktični nasveti za pridne otroke (17. junij).

Junij v lutkovnem gledališču
Junij v lutkovnem gledališču