21. pripovedovalski festival v Mariboru

Četrtek, 8. marec 2018

Pripovedovalski festival, ki vsako leto marca poteka v Cankarjevem domu ter na drugih prizoriščih po Ljubljani in drugod po Sloveniji, je osrednji tovrstni dogodek v slovenskem prostoru. Z odpiranjem in razvijanjem novih prostorov za pripovedovanje, spodbujanjem sodelovanja med pripovedovanjem in drugimi umetniškimi zvrstmi, razvijanjem domačih pripovedovalskih produkcij ter organiziranjem praktičnih izobraževanj iz pripovedovanja in teoretskih razprav z gostovanji uveljavljenih tujih pripovedovalcev želi razvijati, širiti in poglabljati domače pripovedovalsko dogajanje in pripovedovalsko izkušnjo občinstva.

V 21. festivalski izdaji med 16. in 24. marcem 2018 se bodo zvrstili nastopi za odrasle in otroke uveljavljenih domačih pripovedovalcev ter večerna performansa in druženji s tujima pripovedovalskima gostoma – iranskim pripovedovalcem iz Amsterdama Sahandom Sahebdivanijem in norveško pripovedovalko iz Nemčije Ragnhild A. Mørch. Festival bo ponudil niz predavanj o ustvarjalnih pristopih k tradicionalnim vsebinam z naslovom Rokovanje s tradicijo in večer resničnih zgodb Želo.

Festival programsko vodi in oblikuje pripovedovalka Špela Frlic v sodelovanju z urednico mladinskega leposlovja pri Mladinski knjigi Alenko Veler.

Prireditvi v okviru Pripovedovalskega festivala v Lutkovnem gledališču Maribor:

Četrtek, 22. marca 2018, ob 20. uri v Mali dvorani: HORIZONT / pripovedovalska predstava Ragnhild A. Mørch (za odrasle)

Petek, 23. marca 2018, ob 17. uri v Mali dvorani: SNEŽNA KRALJICA / zvočna pravljica / Tin Grabnar, Nina Šorak po motivih Hansa Christiana Andersena (za otroke 5+ in odrasle)

21. pripovedovalski festival v Mariboru
21. pripovedovalski festival v Mariboru
21. pripovedovalski festival v Mariboru
21. pripovedovalski festival v Mariboru